|
Va las in pace mha! Axu ;)
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Ovidiu Bufnila
Data inscrierii: 21/Iul/2003 Mesaje: 29
|
Trimis: Mar Apr 24, 2007 7:23 am Titlul subiectului: |
|
|
| Adi a scris: | Ne puteti rezuma in cateva randuri, dvs, autorul, ce este desecretizarea? Apoi vedem de citim romanul.
Adi |
Desecretizarea e in corporalitatea Codului ICAN. Primul nivel al Codului ICAN:
Imaginea Care Are Nume
Imaginea Care Are Numar
Imaginea Care Are Noima
 |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 1:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Adi a scris: | Ne puteti rezuma in cateva randuri, dvs, autorul, ce este desecretizarea? Apoi vedem de citim romanul.
Adi |
Iata acum ies multe secrete la iveala. Cine a inventat Omuletii Verzi? De ce?
 |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Sam Mai 05, 2007 8:45 am Titlul subiectului: |
|
|
| De ce simt nevoia oamenii sa conspire? De ce simt nevoia sa ascunda? Sa se ascunda? De ce vor sa aiba secrete? De ce comploteaza? De construiesc fantasme? De ce e nevoie de societati oculte? De cine se tem unii oameni? Le da putere ocultismul? Ce vrea un grup ascuns? Putere? Bani? Femei? De ce arboreaza simboluri? De ce folosesc limbajul cifrat? De ce mereu oamenii mint? De ce secretele sunt ascunse cu strasnicie? De ce sunt oamenii tinuti in ignoranta? Cine se cred cei secretosi? Unsii lui Dumnezeu? Dar de ce e tinut Dumnezeu ascuns in carti religioase, in corpul statuilor, in tot felul de versete? De ce nu-l deschidem pe Dumnezeu? Lui Dumnezeu ii place sa fie ascuns in fictiuni? Dar de ce trebuie sa gandim ca in fiecare gest se ascunde altceva? De ce limbajul uman e plin de ambiguitati? De ce ne lasam pacaliti? De ce luam plasa de atatea ori? De ce Creierul e plin de defect de perceptie? De ce ne place sa fim amagiti? Ce rost au confreriile, loviturile de stat, revolutiile, conspiratiile, razboaiele, secretele DACA NU PUTEM PLECA de pe planeta PAMANT? |
|
| Sus |
|
 |
Gonzo
Data inscrierii: 08/Apr/2006 Mesaje: 19
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 2:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ovidiu Bufnila a scris: | | De ce simt nevoia oamenii sa conspire? De ce simt nevoia sa ascunda? Sa se ascunda? De ce vor sa aiba secrete? De ce comploteaza? De construiesc fantasme? De ce e nevoie de societati oculte? De cine se tem unii oameni? Le da putere ocultismul? Ce vrea un grup ascuns? Putere? Bani? Femei? De ce arboreaza simboluri? De ce folosesc limbajul cifrat? De ce mereu oamenii mint? De ce secretele sunt ascunse cu strasnicie? De ce sunt oamenii tinuti in ignoranta? Cine se cred cei secretosi? Unsii lui Dumnezeu? Dar de ce e tinut Dumnezeu ascuns in carti religioase, in corpul statuilor, in tot felul de versete? De ce nu-l deschidem pe Dumnezeu? Lui Dumnezeu ii place sa fie ascuns in fictiuni? Dar de ce trebuie sa gandim ca in fiecare gest se ascunde altceva? De ce limbajul uman e plin de ambiguitati? De ce ne lasam pacaliti? De ce luam plasa de atatea ori? De ce Creierul e plin de defect de perceptie? De ce ne place sa fim amagiti? Ce rost au confreriile, loviturile de stat, revolutiile, conspiratiile, razboaiele, secretele DACA NU PUTEM PLECA de pe planeta PAMANT? |
De ce? Pentru ca in lume exista mistere, exista secrete, exista lucruri tainice. Pentru ca exista in lume lucruri penibile, greseli, exista si lucruri rele, ticalosii, marsavii.
O parte din lucrurile lumii stau in lumina, o parte se ascund in intuneric.
Ti-ar placea o femeie fara de mistere?
De ce nu umblam noi toti goi pe strada? Ar fi de prost gust, nu?
Fara limbajul diplomatic, mincinos, politicos si subtil, cu siguranta ca am avea un numar dublu, triplu sau chiar cvadruplu de razboaie in cartea de istorie.
Sunt lucruri pe care e mai bine sa nu le sti.
Daca de pilda s-ar zvoni ca Ovidiu Bufnila stie unde se ascunde "capo di tuti capi", Marele Mafiot, nu crezi ca in cateva ore ai avea toata Mafia pe urmele tale? Asa ca logic, e mai bine sa nu sti.
Sau daca ii sti tu pe ei atunci sa nu te stie ei pe tine, sa fii in penumbra.
Oamenii se tem de ce nu cunosc.
Aceia care sunt ascunsi de intuneric, aceia care sunt invaluiti in mistere, in secrete, sunt de mai temut. Daca te-am cunoaste pe tine, pe de a intregul, atunci nu ne-ar fi teama de tine, pentru ca te-am avea la mana cu tot ce stim despre tine.
Asa ca secretul isi are partea lui de lume in care se extinde, pe care o ascunde de ochii curiosilor.
De ce Ovidiu, o carte nu-si dezvaluie finalul inca de la inceput? De ce are in cuprinsul ei atatea meandre si intorsaturi de situatie? De ce autorul nu ne spune direct cum s-a terminat? Pentru ca, daca ai sti finalul, atunci cartea n-ar mai avea nici un haz si ai arunca-o. Sau n-ai cumpara-o.
De ce tu Ovidiu vorbesti atat de alambicat atunci cand scri ( si esti talentat fara indoiala ) si nu spui lucrurile pe sleau ca toti muritorii, afoni de literatura?
Asa ca misterul isi are rostul lui, nu veti putea sa-l zdruncinati de pe soclul lui unde troneaza bine mersi.
Iar asta cu plecatul se va rezolva, dar nu utilizand forta (de ordinul a miilor de cai putere) ci folosind ...inteligenta.
Ati invatat ca spatiul se poate curba, ei bine in viitor veti invata ca spatiul se poate si plia.
Cum zicea un proverb: "Maica, unde nu-i minte, vai de reactoare  |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Sam Iun 23, 2007 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Imi place ideea asta de spatiu pliat, era sa zic valurit. Gonzo, de ce crezi ca se pliaza Imaginile? Din cauza ca se pliaza spatiul? Si atunci ce pot fi imaginile? |
|
| Sus |
|
 |
Gonzo
|
Trimis: Lun Iun 25, 2007 4:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ovidiu Bufnila a scris: | | Imi place ideea asta de spatiu pliat, era sa zic valurit. Gonzo, de ce crezi ca se pliaza Imaginile? Din cauza ca se pliaza spatiul? Si atunci ce pot fi imaginile? |
Imaginile sunt cel mai performant sistem de comunicare. Vezi cum evoluand, noi trecem de la cuvant la imagine? Ieri bunicii ascultau la radio teatru radiofonic azi ne uitam la filme pe dvd. Ieri bateam la tastatura comenzi in DOS acum lucram in VISTA cu iconite si cu imagini.
Am pierdut ceva? Desigur, dar pierzand am castigat. Asta este evolutia.
Orice lucru are asociat un cuvant si o imagine. Mai inainte se lucra in stil barbar chiar cu obiectele in sine, era arta de a mima. Apoi s-au inlocuit obiectele (si degetele ) prin cuvintele asociate si mai de curand, cel mai rafinat, lucram cu imaginea obiectului. Uite ca in loc de cuvinte folosim emoticoane
Vom merge acum Ovidiu, la triburile Bantu in jungla africana, sa le explicam fotbalul. Grea misiune, nu? Va trebui sa incropim o minge si chiar un teren de fotbal pentru ca bastinasii sa poata priceapa cu mintea lor putina despre ce e vorba. Uite cum am ajuns sa folosim acel mod de comunicare rudimentar, primitiv, am ajuns sa lucram chiar cu obiectele in sine. Daca erau mai evoluati ne intelegeam cu ei... in limba engleza . Si daca erau mai evoluati si aveau televizoare, comutam pe un canal de sport si le aratam imagini cu David Beckham .
E un exemplu destul de ticnit dar sper elocvent. De ce ar fi elocvent? Pentru ca noi azi folosim Obiectul. Si cine zice ca in locul Obiectului n-am putea folosi Imaginea?
Imaginea Spatiului. |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Mar Noi 06, 2007 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
| E un exemplu interesant. Ce vom lua noi de la ei? Ne vor valuri fara sa ne dam seama, imagologic vorbind? Vor patrunde in imaginarul nostru? |
|
| Sus |
|
 |
Gonzo
|
Trimis: Sam Noi 24, 2007 1:07 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ovidiu Bufnila a scris: | | E un exemplu interesant. Ce vom lua noi de la ei? Ne vor valuri fara sa ne dam seama, imagologic vorbind? Vor patrunde in imaginarul nostru? |
Chiar daca imagologic ne-am da seama, tot n-am putea sa realizam ce se intampla cu adevarat, fiindca am fi valuriti. Si daca s-ar intampla cu adevarat, valuriti fiind, am mai intelege noi oare Sensul?
In imagine e sens mai mult decat in oricicare dintre elemente. Iata ai in fata ochilor mintii imaginea Parisului, maretul Turn , inseamna ca vrei sa fi acolo, in Paris, caci imaginea mai mult decat orice este sensul. Inchizi ochii si vezi fiinta iubita. Asta inseamna ca poate fiind despartiti de mii de kilometri, esti chiar langa ea. Si atunci, sa sti ca merita sa-l asculti pe Leo Sayer cand canta "When I need you/ Just close my eyes and I'm with you/
Imagine-sens- imagine.
Asta creeaza valuri, oscilatii electromagnetice, unde destabilizatoare frate Ovidiu. Poti fi valurit una doua , ce zic eu, chiar trei patru.
Ai observat cate imagini ni se baga pe gat prin publicitate, prin filme, prin ziare? Ai cerut tu toate imaginilea alea? Le-am cerut eu? Nu! Atunci cine le-a cerut? Ei le-au cerut! Ei ni le baga pe gat! EI! Ma intreb cat de grava o fi toata povestea asta, pana unde se intinde Lumea detergentului ce albeste de te inverzeste sau cea in care mertzanu face tot banu. Lumea Banului, Lumea Salamului, Lumea Masinilor se intind din ce in ce mai mult invadand Lumea noastra a Oamenilor
Noi suntem gherila, cei care ne luptam ca imaginea sa fie acea Imagine dorita, ravnita, iubita, adica imaginea pe care inima disperat o cere. Noi nu iubim detergentii, nici salamu, nici bancile. Asa ca daca n-ati observat pana acum, caci aceasta este revelatia, suntem in "Matrix", matricea de imagini. Phii! |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Vin Dec 07, 2007 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Frate Gonzo, ești best! Vezi, pentru ideile astea cu vălurirea, m-au banat în neștire. Cred că mulți oameni se tem de ideile noi. De ce oare? |
|
| Sus |
|
 |
cristist
Data inscrierii: 13/Feb/2003 Mesaje: 93
|
Trimis: Sam Dec 08, 2007 11:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Sper ca st nu v-a banat nicodata domnule Bufnila...
al dv. cititor, Cristi |
|
| Sus |
|
 |
Gonzo
|
Trimis: Sam Dec 08, 2007 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Matrix, asta-i raspunsul. Matricea nu vrea sa fie valurita. Matricea vrea sa vorbim despre depozite la termen cu dobanda inchipuita, despre fabuloase castiguri imaginare la loto, sa vorbim despre Nicoleta Luciu care se dezbraca senzual pe telefon, despre meciul fantastic de fotbal dintre cele mai vlaguite echipe de pe pamant, despre odioasa crima din WC-ul public.
Matrix ne spala creierul si apoi ne pun in loc tot ce EI vor. Si asa vi tu cu o idee de care nu stie nimeni. Si culmea este ca ai si idei proprii. Ai curaj sa le spui, la ochi vei fi luat, vei fi vanat, banat, mancat, toate astea care se termina in "at". Poti fi plimbat, evitat, evacuat, impuscat etc, sunt multe solutii.
De ce se tem de idei noi? Pai orice idee noua o inlocuieste pe cea veche. Iar cea veche e ideea sefului.
In masura in care o idee noua e si buna ea poate devenii un pol atractiv care va face ca lumea sa se concentreze asupra ei, deviind atentia lumii de la celelalte idei.
Sti aia cu "Regele a murit. Traiasca regele!" Aici nu e asa. Cronologic e invers: "-Avem un nou rege. -Pai cu asta vechi ce facem?" |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Mie Oct 14, 2009 5:04 am Titlul subiectului: Re: adevarul reincarcat |
|
|
Gomzo, ia zi-mi ce-i cu watergate! M-ai facut curios!
| Gonzo a scris: | Adica daca un adevar dezvaluit e cumva o alta minciuna? Pai tot acolo ajungem, trebuie sa spunem adevarul despre minciuna, s-o dezvelim, s-a dezgolim in vazul lumii.
Sa spunem ca imparatul e gol pusca, asta ca sa tragem o invatatura din povesti, de ce nu, SF.
Adevarul care doboara sistemul. Ai auzit vreodata de Watergate? |
|
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Mie Mar 10, 2010 8:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Unde ai disparut?
| Gonzo a scris: | Matrix, asta-i raspunsul. Matricea nu vrea sa fie valurita. Matricea vrea sa vorbim despre depozite la termen cu dobanda inchipuita, despre fabuloase castiguri imaginare la loto, sa vorbim despre Nicoleta Luciu care se dezbraca senzual pe telefon, despre meciul fantastic de fotbal dintre cele mai vlaguite echipe de pe pamant, despre odioasa crima din WC-ul public.
Matrix ne spala creierul si apoi ne pun in loc tot ce EI vor. Si asa vi tu cu o idee de care nu stie nimeni. Si culmea este ca ai si idei proprii. Ai curaj sa le spui, la ochi vei fi luat, vei fi vanat, banat, mancat, toate astea care se termina in "at". Poti fi plimbat, evitat, evacuat, impuscat etc, sunt multe solutii.
De ce se tem de idei noi? Pai orice idee noua o inlocuieste pe cea veche. Iar cea veche e ideea sefului.
In masura in care o idee noua e si buna ea poate devenii un pol atractiv care va face ca lumea sa se concentreze asupra ei, deviind atentia lumii de la celelalte idei.
Sti aia cu "Regele a murit. Traiasca regele!" Aici nu e asa. Cronologic e invers: "-Avem un nou rege. -Pai cu asta vechi ce facem?" |
|
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
Trimis: Sam Apr 24, 2010 8:29 am Titlul subiectului: Re: adevarul reincarcat |
|
|
Nu dezvaluit ci dez-valurit. E oalta ipostaza imagologica.
Ovidiu Bufnila
| Gonzo a scris: | Adica daca un adevar dezvaluit e cumva o alta minciuna? Pai tot acolo ajungem, trebuie sa spunem adevarul despre minciuna, s-o dezvelim, s-a dezgolim in vazul lumii.
Sa spunem ca imparatul e gol pusca, asta ca sa tragem o invatatura din povesti, de ce nu, SF.
Adevarul care doboara sistemul. Ai auzit vreodata de Watergate? |
|
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu Bufnila
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|