Stiri

5 avantaje importante ale unei barci pneumatice

Achizitionarea unei barci de agrement este o decizie care implica un volum considerabil de cercetare astfel incat sa fie comparate toate atributele unui astfel de produs. Pentru o achizitie buna este foarte important sa se acorde atentie profilului modelelor si obiectivelor pentru care barca urmeaza sa fie folosita pe viitor, astfel incat sa fie ales produsul care corespunde cel mai bine cerintelor. Barcile pneumatice vin cu o serie de avantaje importante. 

Barcile gonflabile costa putin

Primul si cel mai evident avantaj pe care il are o barca gonflabila este investitia redusa. Avand performante similare cu alte tipuri de barci, costul ramane, insa, accesibil, chiar daca barca pneumatica ofera confort si experiente foarte bune pentru mai multe tipuri de activitati desfasurate pe apa, asa cum sunt pescuitul si plimbarile.

Valoarea unei barci clasice implica mai multi factori, inclusiv costurile pentru portul in care va fi pastrata. De asemenea, costurile de intretinere pentru o ambarcatiune clasica sunt mai mari, iar la ele se adauga si cheltuielile pentru asigurari, pentru paza si pentru mentenanta, pe care proprietarul unei ambarcatiuni pneumatice nu trebuie sa le plateasca.

O barca pneumatica ofera versatilitate

Pentru ca barcile pneumatice sunt de obicei foarte usoare, dinamice si versatile, sunt alese in prezent de un numar din ce in ce mai mare de persoane. Barca pneumatica poate fi depozitata intr-un spatiu mic, se transporta foarte usor si nu implica operatiuni laborioase de mutare. In plus, o astfel de barca poate sa fie folosita atat la plimbari de agrement, cat si pentru alte activitati asa cum sunt operatiunile de salvare, scufundari sau pescuit.

Intretinerea se face usor

Un alt avantaj al unei barci gonflabile este intretinerea sa. Costul pentru intretinerea unei astfel de ambarcatiuni este mic in comparatie cu pretul intretinerii unei barci clasice. In plus, intretinerea poate fi facuta de cele mai multe ori in regie proprie, respectand instructiunile oferite de producator.

Barcile pneumatice sunt rezistente

In ceea ce priveste durabilitatea, brandul ambarcatiunii si materialele din care aceasta este facuta joaca un rol crucial, insa cele mai multe astfel de barci sunt foarte rezistente. O barca pneumatica de buna calitate poate face fata cu usurinta influentelor vremii, investitia fiind din acest motiv rentabila. Cele mai multe modele de barci pneumatice rezista la temperaturi extreme si la contactul extins cu razele solare si cu radiatiile UV. Va trece mult timp pana cand barca isi va modifica proprietatile din cauza acestor elemente.

Barcile pneumatice sunt usor de folosit pe apa

Datorita faptului ca sunt foarte usoare si au o forma hidrodinamica optima, barcile gonflabile de buna calitate sunt usor de manevrat chiar si de catre incepatori. Cele mai bune modele sunt stabile si au un nivel ridicat de flotabilitate. Astfel, ele se comporta pe apa la fel ca si ambarcatiunile clasice, iar unele dintre ele sunt chiar mai usor de manevrat si mai confortabile decat barcile traditionale confectionate din alte materiale, fiind mai moderne, mai stabile si mai usoare.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *