Tehnologie

5 jocuri care au avut un succes instant

Sunt unele jocuri care nu au avut nevoie de prea mult timp pentru a cuceri o mulțime de oameni, fiind practic create pentru a avea succes. Noi am selectat 5 dintre acestea și vi le arătăm în rândurile următoare.

1. FIFA – Primul joc din franciza FIFA a fost lansat în 1993, iar pe coperta erau englezul David Platt și polonezul Piotr Swierczewski. În unele versiuni, Ruud Gullit și Packie Bonner au fost pe copertă. FIFA a schimbat radical felul în care erau dezvoltate jocurile în acele vremuri. Chiar dacă erau prezente doar echipe naționale și în joc erau ceva bug-uri, FIFA s-a bucurat de un succes instant. Nu e de mirare în aceste condiții, că FIFA este una dintre cele mai longevive francize din lume și una dintre cele mai vândute. Conform datelor făcute publice de EA Sports, în lume au fost vândute aproximativ 300 de milioane de jocuri în ultimele 2 decenii. FIFA este astăzi un fenomen și se organizează inclusiv competiții oficiale, iar lansarea jocului este una dintre cele mai așteptate în fiecare an.

2. Shining Crown – În 2016, când compania EGT a lansat jocul Shining Crown, succesul a fost instant, iar acest slot a devenit unul dintre cele mai populare din lume, dar și din țara noastră. În plus, poți juca Shining Crown pe telefonul mobil, iar jocul vine cu o grafică modernă, jackpot progresiv, praguri accesibile de pariere și scatter multiplu. Este genul de slot clasic, în care fructele sunt simbolurile principale: portocale, cireșe, prune și lămâi, în timp ce pepenele și strugurele aduc câștiguri mai mari.

3. Candy Crush Saga – În 2012, când pe Facebook a apărut acest joc totul s-a schimbat. Milioane de oameni au început să îl joace în continuu și automat primeai tot felul de cereri și invitații de la prietenii tăi. E un joc foarte simplu, nu trebuie să ai o știință prea mare a lui ca să-l poți juca. În plus, după ce a făcut ravagii pe Facebook, el a apărut și în versiuni pentru iOS, Android, Windows Phone și Windows 10. Numărul download-urilor pentru acest joc a crescut de 3 miliarde, iar compania King, care a dezvoltat jocul, a lansat și alte versiuni precum Candy Crush Soda Saga, Candy Crush Jelly Saga și Candy Crush Friends Saga. De asemenea, Candy Crush este considerat primul joc de succes din categoria freemium, care a obținut venituri de peste 1 milion de dolari pe zi.

4. Need For Speed – O altă franciză care a schimbat multe lucruri în industria gaming-ului. Primul joc a fost lansat în 1994 și era disponibil pe DOS, Windows, dar și pe console precum 3DO, Saturn și PS1. În prima versiune a jocului, care s-a bucurat de succes datorită faptului că era destul de realist pentru vremerea respectivă, dar avea și comentarii audio, erau prezente opt mașini. A fost practic primul joc realist cu mașini și a impresionat faptul că puteai să ai o cameră specială de pe scaunul șoferului. Jocul avea 6 hărți, inclusiv în oraș, sau în natură, în traseu de munte sau de coastă.

5. Counter-Strike: Lansat în 2000, într-o vreme în care sălile de jocuri erau la mare căutare, Counter-Strike a reușit să aibă un succes încă de la lansare. Luptele între teroriști și counterși se dădeau de dimineața până târziu în noapte. Se juca în rețea, se făceau clanuri, iar în puținele momente în care nu aveai cu cine să joci puteai să apelezi și la boți. În plus, și grafica era foarte bună, hărțile erau complexe. Drept dovadă, CS:GO, versiunea actuală a jocului, nu este cu mult schimbată față de versiunea inițială. Și în prezent, CS:GO este un fenomen, cu competiții numeroase la nivel internațional.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *