CulturaNaturaStiinta

Aborigenii din Australia si Oceania

Aborigenii sunt organizati în grupuri de 30-40 persoane care pornesc în cautare de vânat si provizii. Ei se aduna la intervale mai mari pentru ritualuri si jertfe, sarbatori, comert si discutii. Temelia tribala este mai putin rigida dar se tine cont de legile matrimoniale si totemice. Desi este o religie primitiva se bazeaza pe o lege foarte complexa.

Toate miturile, activitatile, sfaturile si îndrumarile, cântecele si ritualurile constituie Legea din “timpul de vis” al începutului. Ea se afla în centrul vietii si este transformata de cei batrâni si buni cunoscatori ai ei. Prin învatarea Legii se realizeaza o simbioza dintre timpul prezent si “Timpul de Vis” de la început. Fiintele umane, stelele, plantele, stâncile, vântul uscat al desertului si briza racoroasa totul este unit prin Lege, ca la început. Structura sociala include astfel cadrul natural prin personificarea mitologica a florei si a faunei si a mediului geografic. Unele mituri cosmogonice apartin tuturor aborigenilor. Miturile cosmogonice totemice sunt împartite pe clase totemice si apartin grupurilor totemice respective.

Nasterea unui copil era interpretata ca întrupare a unei fiinte apartinând “Timpului de Vis”. Aceasta fiinta a intrat în pântecele mamei prin locul în care a simtit prima miscare a fatului.

Sursa Descopera.org

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *