Stiri

Alegerea unei arme de vânătoare potrivite – ce criterii trebuie să îndeplinească şi cum se poate obţine permisul de vânătoare?

Alegerea unei arme de vânătoare nu este chiar cea mai uşoară decizie pe care o pot lua cei care deţin un permis de vânătoare şi doresc să îşi desfăşoare aceasta pasiune în cele mai bune condiţii. Vânătoarea nu trebuie văzută ca un hobby, ci ca un sport, o pasiune, o modalitate de relaxare, de îmbunătăţire a condiţiei fizice şi mentale.

Alegerea armei de vânătoare necesită timp, răbdare şi experienţă. Vânătorii profesionişti ştiu că trebuie să ţină cont de zona în care vânează, din punct de vedere al particularităţilor şi reliefului, de tipul de vânat care îi interesează, dar nici bugetul nu este un criteriu de ignorat.

Actele necesare pentru a participa la vânătoarea organizată

Alegerea unei arme de vânătoare potrivite nu este singurul lucru care îi preocupă pe vânători, fiind foarte important ca aceştia să deţină și anumite acte. La orice vânătoare organizată, participanţii trebuie să prezinte permisul de vânătoare, autorizaţia individuală sau colectivă de vânătoare, permisul de armă şi talonul de asigurare pentru accidente şi răspundere civilă.

Obţinerea permisului de vânătoare – pasul fără de care achiziţionarea unei arme de vânătoare nu este posibilă

Încă de la început, pasionaţii de vânătoare trebuie să ştie că nicio instituţie din ţară nu le va putea vinde o armă de vânătoare dacă nu prezintă permisul. Pentru a obţine acest permis, primul pas important este înscrierea într-o organizaţie locală care este afiliată Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. Ulterior, timp de un an, vânătorii în devenire vor învăţa noţiuni teoretice, dar şi practice, pe un fond de vânătoare. La finalul stagiaturii, vor susţine un examen pentru a determina dacă sunt apţi sau nu de vânătoare.

Pentru a obţine permisul permanent de vânătoare, participanţii trebuie să răspundă la un test grila de 30 de întrebări. În baza permisului de vânătoare obţinut, persoanele interesate pot obţine chiar şi permisul de port-armă, după ce promovează un curs de cunoaştere a muniţiei de vânătoare şi armamentului.

Arme potrivite pentru vânătoare – cum pot fi recunoscute?

Deşi armele de vânătoare sunt foarte accesibile în ziua de azi, fiind disponibile chiar şi în mediul online, înainte ca vânătorii să ia o decizie, trebuie să se gândească la ceea ce îşi doresc să vâneze. În acest sens, trebuie să ţină cont de următoarele criterii:

·  construcţia armei alese – cu ţevi fixe sau basculante;

·  modul de încărcare – cu încărcare manuală, repetiţie sau arme semiautomate;

·  numărul de ţevi – există pe piaţa arme de vânătoare cu una, două, trei, chiar patru ţevi;

·  felul în care ţevile sunt dispuse;

·  calibru – numerotarea calibrului este invers proporţională cu puterea armei şi poate părea contraintuitivă.

Pe lângă armele de vânătoare, cumpărătorii trebuie să ia în calcul şi alte achiziţii importante în acest domeniu:

·  hainele de vânătoare care includ: costumul de camuflaj, bocancii sau cizmele, polarul pentru vânatul pe timpul rece, tricoul respirant şi accesoriile reflectorizante;

·  accesorii: binoclu, căşti, goarna, momeală, rucsac, toc pentru armă, trusa de curăţare şi întreţinere a armei, căşti pentru a proteja auzul de focul armei şi walkie-talkie pentru cei care participă la vânătoare organizată.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *