DiverseStiintaStiri

Așteptând unda gravitațională a lui Einstein

Nu am făcut niciodată cercetare științifică și cunoștințele mele de fizică cuantică sunt precare, limitate la noțiunile expuse în curicula de liceu și mai apoi facultate tehnică. Am remarcat însă ca și voi că cercetările celebrului Albert Einstein au schimbat cursul omenirii, influențând toate domeniile științei.

Teoria relativității, inovatoare, îndrăzneață, contestată, susținută rămâne la baza tuturor tuturor studiilor ulterioare, fie ca un punct de plecare, fie ca o posibilă particularizare.

Zilele acestea, mediul științific e zguduit de știrea că s-ar putea să se fi detectat în cele din urmă o undă gravitațională. Imaginate și susținute de Einstein, undele gravitaționale sunt perturbări perturbări în spațiu timp care s-au produs în urma unor evenimente extrem de violente din univers.

Fie că vorbim de Big Bang – explozia primordială de acum aproape 14 miliarde de ani, fie că ne referim la explozii ale stelelor, ciocniri de găuri negre, toate aceste evenimente extreme produc unde gravitaționale care se propagă în întreg universul.

Sursa BlogDeTehnologie

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *