Diverse

Beneficiile pe care pokerul le poate avea în viața ta

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri din lume și se crede că peste 100 de milioane de oameni îl practică zilnic. Este un joc care reușește să te țină captivat foarte rapid, astfel că nu e deloc surprinzător că a căpătat o popularitate foarte mare, atât în mediul online cât și offline.

Pe lângă faptul că este un joc de cărți, pokerul are și unele beneficii care iți pot schimba viața în bine. Noi le-am ales pe cele mai importante și vi le vom prezenta în rândurile următoare.

1. Este un joc foarte distractiv

Când te gândești la poker, prima imagine care iți vine în minte este aceea a unor prieteni care sunt foarte relaxați, puși mereu pe glume. Pokerul aduce oamenii la un loc și serile în care prietenii stau la aceeași masă devin de neuitat. Sunt mulți oameni care abia așteaptă serile de poker alături de prieteni deoarece este un lucru cert că distracția este garantată. Dincolo de mizele financiare, se pot face și alte pariuri și porunci care de care mai amuzante.

2. Ajută la socializare

Faptul că este un joc atât de distractiv face ca pokerul să fie un  mijloc bun de socializare. De altfel, multe relații de prietenie s-au legat în timpul unor jocuri de poker. Și nu ne referim doar la zilele noastre, ci și la momentele în care pokerul era încă la început. De altfel, pokerul a devenit cunoscut în întreaga lume datorită oamenilor care călătoreau cu vaporul. Pentru a socializa și pentru a face ca timpul să treacă mai repede, ei jucau poker texas hold`em pe vapor. Astfel s-au legat o mulțime de prietenii noi ce au durat în timp. Și situația se repeta și în zilele noastre, deoarece pokerul are menirea de a uni oamenii.

3. Pokerul iți antrenează mintea

Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Illinois din Sud a arătat că pokerul este bun și pentru sănătatea mentală deoarece creierul tău este destul de implicat în această activitate. Practic, este un joc la care trebuie să fii tot timpul pe fază și să iei cele mai bune decizii. Trebuie să fii atent la cărțile tale, la cărțile care sunt disponibile pe masă, dar și să anticipezi și să încerci să iți dai seama ce cărți au adversarii tăi. În aceste condiții, pokerul este un joc care îți tine mintea ocupată și antrenată, iar acest lucru iți poate aduce beneficii pe termen lung.

4. Pokerul te disciplinează

Fiind un joc destul de rapid, în poker trebuie să iei tot timpul cele mai bune decizii într-un timp cât mai scurt. Tocmai de aceea, pokerul te ajută să înveți să fii disciplinat. Să știi când este momentul să mergi mai departe sau să renunți. Disciplina este un element cheie al vieții noastre, iar dacă o obținem prin ajutorul pokerului este cu atât mai bine.

5. Pokerul te face mai fericit

Același studiu realizat de Universitatea din Illinois de Sud ne arată că jocurile de noroc și în special pokerul au menirea de a ne face mai fericiți atunci când jucăm strict de distracție. Practic, cercetătorii de aici au arătat că oamenii care se distrează la jocuri de noroc sunt mai fericiți decât cei care folosesc ca sursă de amuzament televiziunea.

Cum să joci poker responsabil

Așadar, este clar că pokerul poate avea o mulțime de beneficii în viața ta. Acestea sunt ușor de obținut atât timp cât joci responsabil și nu uiți că pokerul este un joc în care distracția trebuie să primeze.

Iată care sunt și sfaturile pe care trebuie să le urmezi atunci când joci poker, pentru a te distra:

1. Tot timpul trebuie să joci cu gândul la distracție, nu la bani. Banii în poker pot veni, dar ei trebuie să fie doar un bonus la distracția ce iți este oferită de acest joc. Sunt multe aplicatii care iti permit sa joci poker gratis la turnee freeroll.

2. Dacă joci pe bani, joacă doar sume pe care ți le poți permite să le pierzi. Indiferent de strategia pe care o adopți, nimeni nu-ți poate garanta că vei câștiga mâna sau turneul respectiv. Așa că, dacă joci pe bani, privește suma pe care o investești ca și cum ar fi suma pe care ai cheltui-o dacă mergi la cinema să vezi un film, la terasă sau la muzeu să îți iei porția de cultură. Cu mențiunea că în poker ai posibilitatea să faci chiar profit.

3. Evită jocul compulsiv. Nu uita niciodată că pokerul este doar un mijloc de a te distra. Nu intra să joci din nou dacă ai suferit o pierdere mare sau dacă starea ta de spirit nu este tocmai bună. De asemenea, este important să faci pauze dese pentru ca mintea ta să fie mereu în cea mai buna formă. Dacă vei face aceste lucruri, pokerul te va răsplăti și îți va oferi momente de neuitat, fie că joci online, fie că joci alături de prietenii tăi.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *