Stiri

Când este indicat să mergi la un cabinet de psihiatrie?

Un cabinet psihiatrie București oferă asistență medicală specializată psihiatrică în ambulatoriu pentru populația adultă. În conformitate cu licența, Cabinetul de psihiatrie București Mihaela Dumitru oferă următoarele tipuri de servicii: consult de specialitate, stabilirea diagnosticului, inițiere și modernizare tratament, dispensarizarea pacienților cronici. Cabinetul de psihiatrie București are un teritoriu administrativ fix, iar doctoral Mihaela Dumitru îi acceptă pe toți cei care au nevoie de îngrijiri specializate psihiatrice, psihoterapie, consiliere pro și post natală, management și psihanaliză.

Doctorul psihiatru oferă asistență persoanelor care suferă de diferite boli mintale, inclusiv tulburări de ajustare, nevroze, tulburări psihosomatice.Tratamentul depinde de caracteristicile și severitatea tulburărilor psihice identificate de medic la pacient. Sarcinile cabinetului psihiatric sunt: identificarea și observarea activă a pacienților care vin la cabinetul medical; tratamentul ambulatoriu al pacienților sub supraveghere, precum și desfășurarea de activități menite să restabilească sănătatea mintală a pacienților; trimiterea în timp util la spital a pacienților care au nevoie de spitalizare; acordarea de asistență psihiatrică consultativă; acordarea de consiliere etc. În cabinetul de psihiatrie, regula respectării secretului medical este respectată cu strictețe.

Psihiatrul vindecă sufletul, iar cel mai aparent inofensiv motiv pentru care mergi la medic este insomnia. Psihoterapeutul tratează bolile mentale cu severitate ușoară până la moderată. Discutând cu pacientul, psihoterapeutul află dacă au existat traume în copilărie care ar putea duce la boală, dacă există o predispoziție la tulburări mentale de-a lungul liniei ereditare. Dacă reușește să scoată motivul din subconștient, pentru a rezolva problema copilului, atunci problema adultului va fi rezolvată de la sine.  

Diferența dintre un psihiatru și un psiholog

Majoritatea oamenilor nu văd diferența dintre un psihiatru și un psiholog, iar aceasta este foarte semnificativă. Psihologul nu are educație medicală și nu poate prescrie medicamente. Un psihoterapeut, de exemplu, poate efectua terapia medicamentoasă, dar prioritatea sa este tocmai efectul de vorbire. Psihiatrul tratează cu medicamente, corectând activitatea creierului. Tocmai nevoia de a lua medicamente îi sperie pe mulți. Oamenilor le este frică să nu mai simtă emoții și se tem că-și vor pierde personalitatea. 

Când o persoană este cu adevărat bolnavă mental, nu mai experimentează emoții sau aceste emoții sunt exclusiv negative. De regulă, oamenii nu observă acest lucru. Iar rudele, repetând în permanență unei astfel de persoane „te-ai schimbat”, „ai devenit diferit”, „de ce ești atât de iritat”, nu fac decât să agraveze situația. Și când o persoană vine la medic însoțită de obicei de unul dintre membrii familiei, pacientul nu vorbește despre sine, ci începe să se plângă de familia sa. Într-o situație în care există cu adevărat o boală mentală, medicamentele ajută o persoană să-și recapete personalitatea. Dacă starea mentală a pacientului nu necesită corecție cu ajutorul medicamentelor, atunci i se va recomanda să facă psihoterapie în cadrul aceluiași Cabinet Psihiatrie  București Mihaela Dumitru.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *