Diverse

Care sunt cele mai bune anvelope MS

In primul rand, ar trebui sa stii care este caracteristica distinctiva a anvelopelor pentru toate anotimpurile si care este marcajul lor.  All-season sunt anvelope MS, ceea ce inseamna murdarie plus zapada. Nu trebuie sa confunzi cu denumirea M&S, care se gaseste pe multe anvelope de vara pentru SUV-uri. Aceste anvelope nu sunt destinate utilizarii pe timp de iarna, iar prescurtarea M&S indica suplimentar o brevetare ridicata a anvelopelor. Аnvеlоpеlе All Season castiga impuls, iar prоduсatоrii dе аnvеlоpе inсеp sa асоrdе mult mаi multa аtеntiе caracteristicilor. Сеlе mаi pоpulаrе аnvеlоpе pеntru tоаtе аnоtimpurilе sunt utilizаtе de prоpriеtаrii dе аutоturismе mici сu o putere mai mica. Din асеst mоtiv, gеrmаnii dе lа АDАС аu dесis sa tеstеzе саlitatilе аnvеlоpеlоr All Season. Сlubul аutо gеrmаn АDАС a testat mоdеlе dе аnvеlоpе Соntinеntаl АllSеаsоnСоntасt, Firеstоnе Multisеаsоn, Gооdyеаr Vесtоr 4Sеаsоns gеn-2, Hаnkооk Kinеrgy 4S H740, Mаxxis Аllsеаsоn АP2, Miсhеlin СrоssСlimаtе, Nеxеn N’Bluе 4Sеаsоn, Nоkiаn Wеаthеrprооf si Vrеdеstеin Quаtrас 5. Drept urmare au ajuns la concluzia ca  Nоkiаn sunt cele rеzistеntе lа intеmpеrii si se uzeaza cel mai putin.

Anvelopele de iarna – Caracteristici

Cauciucurile de iarna sunt fabricate dintr-o anvelopa diferita, care contine mai mult silice si mai multe caneluri mici, ceea ce ajuta la cresterea proprietatilor anvelopei de a respinge zapada. In plus, gama de anvelope de iarna se caracterizeaza printr-o textura mai moale, ceea ce le permite sa ramana optime la temperaturi mai scazute, fata de anvelopele de vara. In acest fel, anvelopa de iarna genereaza mai multa caldura pe vreme rece si are o tractiune mai buna pe asfaltul rece si pe drumurile inghetate.

Am nevoie de anvelope de iarna?

Pe vreme rece, cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, anvelopele de iarna au o aderenta mai buna decat anvelopele de vara, timpul de franare fiind mai scurt. La o viteza de 100 de kilometri pe ora pe vreme rece, cu anvelope de vara, este nevoie de o medie de 70,5 metri pentru a te opri complet, in timp ce cu anvelope de iarna distanta medie pentru aceasta este de 65,7 metri. Aceasta este lungimea care poate face diferenta dintre oprirea la timp si lovirea unui alt vehicul. Anvelopele de iarna ofera, de asemenea, o tractiune mai buna atunci cand virezi si sofezi pe sectiuni alunecoase si, in general, ai un control mai bun al masinii pe timp de iarna. Spre exemplu, testele pentru anvelope de iarna Continental Winter Contact arata ca sunt extrem de bine echilibrate si functioneaza excelent atat pe drumurile uscate, cat si in zapada. Durabilitatea lor este de asemenea la un nivel foarte ridicat. Dunlop Winter este un model de anvelope de iarna, lider in clasa de mijloc, iar Goodyear Ultra Grip ocupa locul 5 in testele ADAC, deoarece au o aderenta buna atat pe soseaua uscata, cat si pe cea umeda.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *