Stiri

Ce este frenectomia şi de ce se face în cazul copiilor?

Frenul este un ţesut moale care limitează anumite mişcări ale maxilarului în timpul masticaţiei şi poate produce, în timp, o deformare în erupţia dentară sau în articularea unor cuvinte la copii mici. Dintre procedurile aplicate pentru îndepărtarea acestui ţesut se distinge un tip de frenectomie laser pentru copii care este uşor de suportat şi conferă o vindecare rapidă. Printre simptomele care indică complicaţii ale frenului la copilul sugar sunt: înghiţire greoaie, pierderea uşoară a sânului, a biberonului sau a suzetei, stagnare sau creştere lentă în greutate.

Care sunt cele mai comune semne care indică necesitatea frenectomiei?

Copiii pot avea nevoie de frenectomie în mai multe situaţii. Acest subiect a devenit amplu analizat pe reţelele de socializare, unde au fost clasificate şi cele mai comune tipuri efrem. Spre exemplu, frenul lingual este împărţit în două categorii – posterior şi anterior. Atunci când apar probleme părinţii vor observa că cei mici au probleme cu prountarea primelor cuvinte, nu vorbesc deloc sau au probleme cu suptul, masticaţia şi respectiv alimentaţia în general.

Avantaje ale procedurii de frenectomie laser pentru copii

Dacă nu se beneficiază de frenectomie la naştere, cel mai probabil, în timp, pot să apară probleme cu rigiditatea frenului, fiind necesară intervenţia medicală pentru îndepărtarea acestuia. Procedura cu laser este mult mai rapidă şi precisă, necesitând foarte mare atenţie şi îndemânare din partea medicului specialist iar perioada de recuperare poate dura 1-2 zile. În urma frenectoniei cu laser pentru copii, se resimt următoarele beneficii:

–   alăptarea sau hrănirea este uşurată pentru că se elimină disconfortului din timpul masticaţiei;

–   va avea loc erupţia corectă a dinţilor şi a măselelor;

–   se va produce o dezvoltare armonioasă a oaselor şi a musculaturii feţei;

–   se va beneficia de aplanarea defectelor de pronunţie datorate prezenţei acestui ţesut;

–   se va elimina posibilitatea de apariţie a strungăreţei şi riscul de apariţie a cariilor  pentru că limba îşi recăpăta mobilitatea şi participă la procesul de autocuratire.

Eliminarea frenului prin frenectomie cu laser la copii până în 2 ani

Abordarea în clinicile medicale cu personal specializat în lucru cu copii mici creează un cadru de intervenţie delicat şi adaptabil în funcţie de tipurile temperamentale. Experienţa în tratarea copiilor şi recenziile pentru anumite tipuri de operaţiuni creează un mediu de explorare şi accesare a unui tip de servicii care să nu implice risc de complicaţii sau maltratare. 

Pentru eliminarea frenului prin frenectomie cu laser este nevoie de un mediu specializat ca intervenţia să se realizeze cu succes. Laserul prezintă un mod de operare directă în care precizia constituie cheia succesului. 

Gestionarea corectă, asumarea unor pauze şi prelungirea procesului de frenectomie cu laser ţine de profesionalismul şi dedicarea personalului care efectuează procedura. Anumite accese de nelinişti spontane care pot fi manifestate în timpul intervenţiei necesită o abordare fină, distragerea atenţiei şi adaptare terapeutică pentru fiecare caz în parte. Intervenţia poate dura maxim 15 minute în funcţie de particularităţile vârstei şi experienţa medicului pe acest tip de operaţiune.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *