Stiri

Cele mai importante unelte care nu trebuie să îţi lipsească din gospodărie – pompa de stropit şi tocătorul de lemn

Atât începătorii în arta grădinăritului, cât şi cei care îşi întreţin de ani de zile grădină de legume de pe lângă casa trebuie să aibă la îndemână unelte care să le facă viaţa mai uşoară. Indiferent de mărimea grădinii, este necesară o garnitură minimă de unelte de grădinărit şi maşinării pe care agricultorii şi gospodării se pot baza oricând, printre care şi o pompă de stropit manuală sau electrică, dar şi o motosapă, o motopompă, o motocositoare, tocătoarele de deşeuri şi de lemn, iar lista poate continua.

Cea mai bună pompă de stropit

Pentru culturi sănătoase şi productive, este necesară operaţiunea de erbicidare. Acest lucru se face cel mai uşor cu o pompă de stropit electrică. Achiziţiile sunt tot mai dificile, iar acest lucru se datorează lipsei cunoştinţelor cumpărătorilor în acest domeniu, precum şi ofertei limitate a unor magazine de specialitate.

Cel mai mare avantaj al unei pompe de stropit electrice este reprezentat de modalitatea de generare a presiunii de stropire. Comparativ cu o pompă manuală, cea electrică nu necesită atât de mult efort fizic depus de utilizatori. Pompa de stropit este ideală la erbicidat, perfectă pentru legume şi pomi fructiferi, fiind un aparat recomandat pentru toţi gospodarii care doresc să se iniţieze în tainele grădinăritului.

Pompa de stropit permite utilizatorilor să pulverizeze substanţe lichide sau solide pe pomi, pe viţa de vie, pe plantele din grădină, substanţe care lupta împotriva daunatorilor şi mai ales, care protejează plantele de acţiunea violentă a factorilor de mediu, precum razele puternice ale soarelui şi ploaia acidă.

Este important ca un asemenea dispozitiv să aibă  capacitate foarte mare a rezervorului, cuprinsă între 15 şi 20 de litri şi o rază de acţiune de peste 16 metri. În plus, pompa de stropit trebuie să fie uşor de transportat şi să dispună de conectare la o sursă de curent continuu la o reţea.

Importanța tocătoarelor de lemn în gospodărie

Uneltele de tip tocatoare lemn şi resturi vegetale sunt foarte importante în gospodarii, aducând numeroase avantaje utilizatorilor. Aceste tocătoare pot crea spaţiu în grădină, transformand un volum mare de crengi, frunze, arbuşti şi alte bucăţi de plante în compost mărunt, compost ce poate fi folosit în diferite modalităţi, în funcţie de dorinţă şi necesităţile gospodarilor.

Cu ajutorul unui asemenea tocător, gospodării vor economisi o cantitate mare de bani, vor scăpa de resturile din grădină care se vor transforma în îngrăşământ ecologic şi ieftin pentru sol, scutindu-i astfel de necesitatea achiziţionării unor fertilizante speciale.

Desigur, un tocător de lemne şi de resturi vegetale mai aduce şi avantajul de a avea o grădină bine îngrijită, de a avea un spaţiu curat şi plăcut ochiului, în care plantele favorite ale gospodarilor beneficiază de toate condiţiile pentru a se dezvolta rapid şi eficient. Nu în ultimul rând, cu ajutorul unui tocător, pot fi create aceleaşi avantaje pentru solul din grădină, într-un timp mai scurt decât o face natura însăşi, compostul fiind folosit pentru a revigora solul şi pentru a-l proteja, indiferent de condiţiile meteo.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *