Tehnologie

Cine poate folosi un hoverboard şi în ce condiţii?

A cumpăra un hoverboard nu necesită o limită de vârstă, încadrarea într-o clasă socială sau deţinerea unui permis de circulaţie în acest sens. Un hoverboard, dacă este ales în mod corespunzător, poate fi condus de la cele mai fragede vârste, până la cele mai înaintate, când situaţia de sănătate o permite.

Este foarte simplă manevrarea unui hoverboard, în ciuda aparenţelor şi a videoclipurilor negative postate pe reţelele de socializare cu tineri şi persoane mature care cad de pe aceste dispozitive. Hoverboard-ul este mai puţin periculos decât trotineta electrică, este mai ieftin şi mai sigur pentru că nu este folosit decât în parcuri sau pe trotuare, nicidecum pe şosea. Siguranţa unui hoverboard este garantată atât la copii, cât şi la adulţi.

De la ce vârstă şi până la ce vârstă se poate folosi un hoverboard?

Concret, nu există nicio reglementare în acest domeniu care să determine o anumită limita de vârsta minimă sau maximă pentru folosirea unui hoverboard, dar aceste limite sunt stabilite de bunul simţ. Evident, un copil mai mic de 4-5 ani nu va avea posibilitatea să folosească în condiţii de deplină siguranţă un hoverboard, la fel cum o persoană ce a depăşit vârsta de 60 de ani nu va mai avea aceeaşi stabilitate şi siguranţă pe acest dispozitiv. Din păcate, nu există hoverboarduri pentru vârstnici, pentru a le face mai simplă călătoria până la magazin sau până la parcul din cartier.

Evident, hoverboard-ul este ideal pentru tineri, pentru adolescenţi şi tineri adulţi care doresc să se plimbe în parc alături de prieteni, prin oraş fără a avea nicio îndoială că nu pot folosi dispozitivul în mod corespunzător.

Ce probleme pot să apară în funcţionarea unui hoverboard şi ce indică acestea?

Luminile LED ale hoverboardului sunt foarte importante în funcţionarea dispozitivului. Hoverboard-ul este prevăzut cu 4 benzi LED cu lumini pentru diferite funcţionalităţi, iar indicaţia acestora poate indica:

·  o eroare în circuitul intern, dacă luminile LED clipesc de 2-3 ori;

·  o roată deteriorată, dacă luminile LED clipesc de 4 ori;

·  defectarea bateriei, dacă luminile clipesc de 6 ori;

·  un scurtcircuit în interiorul hoverboardului dacă luminile LED clipesc de 7-8 ori.

În cazul în care hoverboardul are probleme cu luminile LED, este important ca acestea să nu fie trecute cu vederea pentru că spun foarte multe despre dispozitiv. Sunt şi situaţii în care luminile LED clipesc de fiecare dată când hoverboard-ul este pornit sau dacă acesta este lovit şi LED-urile nu mai pornesc, situaţii în care este nevoie de intervenţia specialiştilor.

Caracteristici ce definesc un hoverboard

Cele mai importante caracteristici care definesc un hoverboard fac referire la:

·  dimensiuni – scuterul electric nu trebuie să aibă dimensiuni mai mari, să fie prea lat sau prea îngust pentru utilizatori;

·  greutate – utilizatorii trebuie să ţină cont de acest criteriu, pentru că depăşirea limitei de greutate poate determina deteriorarea dispozitivului;

·  viteză maximă pe care o poate atinge;

·  nivelul de înclinaţie măsurat în grade;

·  durata de viaţă a bateriei, autonomia acesteia.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *