Diverse

Cum deosebim ceasurile barbatesti de cele de dama?

Pus in fata unui raft plin cu ceasuri astazi este tot mai greu sa deosebesti intre cele pentru femei si cele pentru barbati. Creatorii lor au inceput sa propuna tot mai des ceasurile unisex, asa ca diferentele sunt foarte subtile.

Pentru a nu cadea in capcana unei alegeri nefericite cand vrei sa oferi un cadou persoanei dragi poti sa fii atent la cateva detalii importante. Primul dintre ele tine de dimensiunea unor ceasuri pentru barbati si pentru femei.

Cele pentru barbati sunt mari, cele pentru femei sunt mai fine, ai linii mai delicate. Cele barbatesti sunt voluminoase, cele pentru femei au greutate mai mica. Cromatica ceasurilor iti poate spune foarte multe despre destinatarii la care s-au gandit creatorii. La ceasurile de dama avem culori foarte diverse, de la rosu si roz la vernil sau oraj, galben.

Daca ne uitam la ceasuri barbatesti vom vedea ca sunt mai traditionale, sunt negre, aurii sau chiar argintii. Si la capitolul impact vizual avem diferente usor de sesizat. La niste ceasuri barbatesti avem o vizibilitate mai mica a elementelor si dimensiuni ceva mai proportionale. Ceasurile pentru femei sunt mai complicate, au si cristale sau pietre pretioase, au elemente ornamentale.

Functiile ceasurilor va dau indiciul clar in privinta sexului pentru care au fost facute. Barbatii cauta ceasuri cu un cronometru, calendar, cu fel de fel de indicatori, ceasuri rezistente si foarte sofisticate din toate punctele de vedere.

Femeile vor prefera ceasurile mai simple, fara prea multa tehnologie, dar care sa fie precise si eficiente. Alta modalitate de deosebire a ceasurilor tine de cureaua pe care o au. Cele de barbati au curele mai mari, din materiale mai rezistente, sunt mai voluminoase.

La femei cureaua e micuta, subtirica, finuta, poate avea diverse accesorii, materialul poate fi si textil. Si cadranul spune multe despre tipul de ceas. Cel clasic e pentru femei, cel patratos sau mai oval si cu multe unghiuri ciudate este pentru barbati.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *