Gazduire WordPress
Tehnologie

Cum poti rezolva erorile de sintaxa din serverul de gazduire WordPress?

Erorile de sintaxa apar foarte rar pe un server de gazduire WordPress, insa pot incetini progresul oricarei afaceri online. Desi site-ul web nu dispare in urma acestora, mesajul afisat impiedica navigarea vizitatorilor si va duce la pierderea clientilor. Din fericire, problema este una simplu de rezolvat si are de multe ori legatura cu un punct sau o virgula lipsa intr-un fisier PHP. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Cum are loc eroarea de sintaxa?

Mesajele care au legatura cu aceste erori apar pentru ca o comanda nu a fost scrisa corect. Spre exemplu, exista o greseala gramaticala, un cuvant care are o litera lipsa sau un simbol ce nu este prezent. Astfel, codul site-ului nu produce rezultatul dorit si lasa paginile necompletate sau inaccesibile. Pe langa faptul ca asta va face oamenii sa plece, Google va lua in calcul acest aspect in listarea site-urilor in paginile cu rezultate ale cautarilor. Asadar, este important sa gasesti o solutie cat mai repede.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale acestei erori?

Pe internet exista o gramada de tutoriale prin care codul din serverul de gazduire WordPress poate fi modificat. Totusi, o functie incompatibila cu tema instalata sau careia ii lipseste o litera va cauza intotdeauna probleme. Eroarea de sintaxa apare si atunci cand nu ai lipit codul corect. Tagurile de inchidere suplimentare de la sfarsitul scriptului nu trebuie ignorate si nici pozitionarea indicata.

Este recomandat sa nu incluzi un tag deschis, de tipul ” ”. Multi utilizatori fac greseli si atunci cand incearca sa modifice tema in WordPress Customizer. Daca s-a intamplat acest lucru, mai mult ca sigur iti vei aminti ultimele modificari.

Cum sa indentifici locatia erorilor de sintaxa printr-un client FTP?

Daca nu te poti conecta la dashboard pe serverul de gazduire WordPress in modul clasic, trebuie sa faci asta folosind un client FTP precum FileZilla. Acceseaza protocolul SFTP, deoarece acesta asigura criptarea datelor transferate si ofera un nivel de protectie superior. Dupa ce introduci informatiile de autentificare din contul de gazduire web, selecteaza „gestionare utilizatori” si vezi care sunt setarile gazdei. Este necesar sa existe o copie de rezerva a fisierelor care urmeaza sa fie editate, pentru a se putea remedia situatiile care nu merg precum te astepti. 

Activeaza functia „debug” si vei obtine mai multe informatii despre eroare, inclusiv locul in care se afla. Pentru a face asta, adauga urmatorul fragment de cod: define ( ‘WP_DEBUG’, true); in fisierul wp-config.php din serverul de gazduire WordPress. Acesta se va amplasa inaintea sectiunii „That’s all” din partea de jos. Dupa ce modificarile sunt salvate, ar trebui sa apara un sir lung de text, care sa includa numele si numarul liniei unde exista eroarea.

Cum se poate remedia rapid sintaxa?

Daca eroarea de sintaxa este cauzata de un plugin, tot ce trebuie sa faci este sa-l dezactivezi. Intra in folder si fa asta in mod direct sau schimba denumirea acestuia din directorul de module. Pluginul poate fi si corectat, dar acest lucru necesita unele cunostinte in domeniu.

A fost editat incorect un fisier din tema? Deschide folderul corespunzator si intra in functions.php. Sterge ultimele modificari si poti restabili totul la versiunea anterioara. Erorile de sintaxa pot fi prevenite prin intelegerea limbajului PHP si prin angajarea unei persoane avizate in domeniu. Alege un plan de gazduire WordPress de la un furnizor cu experienta in domeniu pentru a beneficia de asistenta pentru a trece peste evenimentele neasteptate intr-un mod mai simplu!

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *