Stiri

De ce amenajarea unei case ar trebui sa inceapa cu hidroizolatia si care sunt aspectele de luat in calcul pentru o casa corect amenajata?

Planificarea aspectului casei este una dintre cele mai importante alegeri pe care le va face vreodata un proprietar. Fie ca este vorba despre un apartament, fie ca este o casa mica sau un bungalou, aspectul camerelor isi va lasa amprenta asupra stilului de viata al locatarilor. Succesul decorarii interioare a casei depinde de aspectul casei.

Acasa este acel loc minunat in care fiecare se retrage la sfarsitul zilei si petrece timp de calitate impreuna cu familia si prietenii. Pentru aceasta, aspectul casei trebuie sa fie perfect – ar trebui sa se potriveasca stilului de viata al intregii familii si sa creeze vibratii bune. O casa cu un aspect bun emana energie pozitiva catre ocupantii sai. Deschiderile, precum si alinierea spatiilor in mod corect, ar putea facilita fluxul de energie pozitiva si ar putea spori bunastarea ocupantilor. Un aspect nepotrivit, cum ar fi o usa de toaleta orientata spre bucatarie, ar putea creste fluxul de energie negativa in casa.

Dar pentru ca o locuinta sa fie confortabila si durabila are nevoie si de cele mai bune hidroizolatii, care sa tina mucegaiul la distanta si care sa ajute la conservarea spatiului interior. Prin urmare, planificarea pentru o noua casa ar trebui sa aiba in fruntea listei si lucrarile de impermeabilizare.

Hidroizolatiile joaca un rol esential in integritatea spatiului

La fel ca si aspectul interioarelor, este esential sa fie planificate si indeplinite cerintele de impermeabilizare inca de la inceput. Acestea au rolul de a impiedica patrunderea apei in casa. Hidroizolarea este foarte importanta, deoarece ajuta la mentinerea peretilor uscati. Ajuta la reducerea umiditatii din interiorul casei si astfel protejeaza lucrurile din interiorul casei de daunele cauzate de umiditate sau expunerea la apa. Este, de asemenea, importanta pentru viata lunga a cladirii.

Efectuarea hidroizolatiei chiar de la inceput, impreuna cu procesul de constructie, ajuta la o mai buna aderenta a compusului cu elementele. Astfel, se creeaza un strat protector mai puternic in jurul elementelor cladirii. Prin urmare, se vor trece pe lista lucrari de hidroizolatii terase, hidroizolatii pentru subsol sau beci, hidroizolatii pentru fundatii si hidroizolatii pentru balcoane.

Este recomandat sa nu se faca economii in ceea ce priveste materialele utilizate deoarece lucrarile de hidroizolatie sunt facute pe termen lung si ar trebui sa reziste mult timp dupa ce sunt aplicate. Ulterior, dupa ce au fost stabilit un plan de actiune pentru impermeabilizare se pot face se poate trece mai departe la planificarea corecta a interioarelor.

Utilizarea corecta a spatiului

Un design interior bun maximizeaza spatiul util, in timp ce un design slab poate provoca multe dureri de cap. Pozitionarea usilor si ferestrelor, separarea spatiilor etc., daca sunt facute corect, ar putea face un spatiu mic sa para mai mare. Pe de alta parte, pentru o zona mare, prea multe elemente puse gresit pot face spatiul sa para inghesuit.

Functionalitatea creste proportional cu designul iar atunci cand acesta nu este realizat corect, scade. De exemplu, in bucatarie, daca rafturile sunt planificate in mod corespunzator, tinand cont triunghiul de lucru (chiuveta – aragaz – frigider) si usile si ferestrele nu intra in spatiul de lucru, gatitul nu va fi o corvoada. De asemenea, livingul va fi mai usor de utilizat daca este in imediata apropiere a bucatariei.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *