Stiri

De ce sa alegi o tamplarie Salamander din PVC?

Ferestrele PVC din tamplarie Salamander sunt cele care ofera (impreuna cu ferestrele din lemn) cea mai buna performanta de izolare termica. Ele sunt in medie cu 25% mai izolante decat ferestrele din aluminiu de aceeasi dimensiune. Si cu cat dimensiunea este mai mica, cu atat este mai mare acest avantaj.

Avantajele unei ferestre PVC fata de una din aluminiu

Ferestrele si ferestrele din PVC sunt mult mai ieftine decat ferestrele din aluminiu (minimum 30%) pentru o izolare termica superioara. Pe de alta parte, alegerea culorii lor este mai limitata.

Contrar credintei populare, PVC-ul este cel mai ecologic material. Necesita putina energie pentru extrudare (de 2,5 ori mai putina energie decat aluminiul), izolant natural, este complet reciclabil. Exista firme care recupereaza ferestrele din PVC la sfarsitul ciclului de viata depuse de clientii parteneri pentru a le integra in circuitele de reciclare si, astfel, a recupera aceasta materie prima, care devine din nou disponibila.

O fereastra din PVC nu este foarte fragila, spre deosebire de o fereastra din aluminiu. O zgarietura poate fi usor recuperata, prin slefuirea/lustruirea PVC-ului. In aluminiu, este necesar sa inlocuiesti profilul in cauza.

O fereastra din PVC este foarte usor de intretinut: un burete simplu si apa cu sapun sunt suficiente pentru a-i reda aspectul initial.

Ansamblurile sudate ale unei ferestre din PVC garanteaza etanseitatea perfecta. O fereastra din aluminiu, asamblata mecanic (insurubata sau sertizata) nu ofera neaparat aceleasi garantii.

Ferestrele din PVC, in functie de geamul dublu ales, obtin rezultate sonore foarte bune. Performanta lor acustica este in medie cu 1 dB mai mare decat tamplaria din aluminiu.

In cele din urma, ferestrele din PVC au facut progrese mari in ceea ce priveste sectiunile profilelor. O usa glisanta din PVC are acum profile la fel de subtiri ca o usa glisanta. Contributiile solare si luminoase ale unei ferestre glisante din PVC sunt astfel identice cu cele ale unei ferestre din aluminiu.

Ferestrele din PVC, usile de terasa si ferestrele nu sunt totusi recomandate in 2 cazuri:

  • prima se refera la ferestrele culisante foarte mari, cu suprafete vitrate mai mari de 6mp. Aluminiul trebuie apoi recomandat, din motive de rigiditate. Acesta este si motivul pentru care ferestrele si usile glisante cu 3 sine sunt realizate in mod covarsitor din aluminiu, deoarece sunt legate de suprafete mari de sticla.
  • Al doilea se refera la alegerea culorii, in mod necesar mai limitata in PVC decat in ​​aluminiu. Aluminiul permite bi-colorarea, cu o alegere aproape infinita de culori interioare si exterioare. Dar PVC-ul  nu este foarte potrivit pentru culorile inchise. Un PVC vopsit se va albi foarte repede si poate chiar sa se deformeze la soare. De evitat, prin urmare, in special pentru ferestrele mari culisante orientate spre sud, de exemplu.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *