Stiri

Dependența de alcool se poate trata cu ajutorul unui psihoterapeut online?

Una din cele mai frecvente probleme cu care pacienţii se prezintă în faţa unor psihoterapeuti online este alcoolismul. Din păcate, alcoolismul este o problemă extrem de delicată, care poate debuta brusc sau în timp. Nu numai bărbaţii sunt predispuşi către alcoolism, ci şi femeile, adolescenţii, tinerii şi vârstnicii deopotrivă.

Alcoolismul poate fi provocat de regulă de şocuri emoţionale, dar nu numai, de situaţii care determină utilizarea nocivă a alcoolului în diferite forme. Alcoolismul este o boală, dar este clasificată ca şi tulburare, iar soluţiile terpeutice sunt în mică măsură decontate de stat, intervenţia unui psihoterapeut online fiind extrem de necesară.

Care sunt simptomele dependenţei de alcool?

Principalele simptome ale dependenţei de alcool sunt destul de uşor de recunoscut, cu excepţia situaţiilor în care alcoolicii beau pe ascuns sau disimulează foarte bine. Un dependent de alcool este cel care are o dorinţă puternică, de cele mai multe ori necontrolată de a bea, este o persoană care nu îşi poate stăpâni dorinţa de a consuma băuturi alcoolice, transformată în timp în nevoi. Factorii psihologici, genetici şi comportamentali determina dezvoltarea acestei boli.

 Există diferite grade de dependenţa de alcool, iar principalele simptome includ:

·  cantităţi mari de alcool consumate odată;

·  frecvenţă mare de consum de alcool;

·  toleranță crescută la alcool;

·  lipsa stării de mahmureală;

·  consumul alcoolului în situaţii, momente şi locuri nepotrivite;

·  incapacitatea de a stopa consumul de alcool;

·  evitarea contactelor sociale unde nu se consuma alcool;

·  formarea cercurilor de prieteni unde se consuma alcool;

·  ascunderea alcoolului în locuinţă;

·  starea letargică sau depresivă în permanenţă;

·  probleme financiare sau la locul de muncă;

·  simptome ale sevrajului – greaţă, transpiraţie, tremurat, iritabilitate.

De ce apare dependenta de alcool?

Dependenţa de alcool apare din diferite cauze, fie se dezvoltă în timp, fie în urma unei situaţii traumatizante. Unii oameni apelează la alcool dintr-un anumit motiv şi dezvolta treptat o dependentă, în timp ce alţii devin dependenţi în timp. Principalele cauze ale dependenţei de alcool includ:

·  necesitatea reducerii stresului zilnic în familie sau la locul de muncă;

·  obţinerea stării de bine şi de a trece cu bine peste o zi sau o situaţie dificilă;

·  necesitatea de a face faţă unei pierderi financiare sau a unei persoane;

·  deces;

·  divorţ;

·  pierderea unei sarcini;

·  pierderea casei;

·  lipsa conexiunilor sociale;

·  o modalitate de a face faţă timidităţii;

·  necesitatea de a trece peste o traumă.

Ce complicaţii sunt asociate cu alcoolismul?

Dacă nu este tratat la timp, alcoolismul poate pune mari probleme consumatorilor. Aceştia pot suferi de unele afecţiuni ale ficatului, pot avea o vedere înceţoşată, dificultăţi în respiraţie, stări inexplicabile de nelinişte şi anxietate, precum şi reflexe slăbite. Pe termen lung, alcoolismul poate determină apariţia problemelor sexuale, de infertilitate, probleme ale sistemului osos, creşterea tensiunii arteriale şi a colesterolului, până la cancer de ficat sau pancreas.

Cea mai bună modalitate de a trata alcoolismul este aceea de a apela la un psihoterpeut online, la un specialist care va îndruma pacientul către un tratament sigur şi eficient care să îl ţină departe de alcool, de neînţelegerile în familie cauzate de alcool, de abuzul domestic şi de problemele financiare ce pot fi dezvoltate în timp din această cauză.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *