DiverseStiriTehnologie

Facebook recomandă utilizatorilor să-și revizuiască setările de confidențialitate

Într-o eră în care rețelele sociale știu totul despre noi, ″Facebook″⁣ a făcut câteva modificări prin care putem limita accesul la datele personale.

Putem inclusiv să blocăm reclamele primite, în funcție de pasiunile și dorințele noastre. Paginile de internet, pe care vom intra, nu vor mai avea cum să stocheze anumite informații, care până acum erau folosite apoi în mesaje și ne influențau, potrivit specialiștilor. În țară, un român din doi are cont pe ″Facebook″⁣.

Nouă milioane șase sute de mii de oameni au cont pe Facebook în România, iar o bună parte dintre aceștia fac cumpărături online sau caută diverse informații pe internet. A devenit o rutină deși plătim pentru asta: datele personale.

Indiferent ce site-uri accesăm: fie ele de călătorii, restaurante , îmbrăcăminte sau accesorii, cu ajutorul Facebook fiecare site va înregistra absolut toate datele despre noi : gen, vârstă, categorie socială, pasiuni sau chiar culori preferate, în funcție de căutările pe care noi le am făcut pe site-urile respective.

Dragoș Stanca, expert digital media și antreprenor: „De exemplu, dacă cineva își dă acceptul să intre într un cont pe un site de fashion, folosind contul de Facebook, atunci datele din Facebook sunt transmise către acel site pentru a ne ușura experiența de căutare, pentru a cumpăra mai ușor niște produse. Acum Facebook transparentizează încă un lucru: oferă utilizatorilor ce alte site-uri și aplicații au luat date de la Facebook și le folosesc în diverse scopuri pentru profilare sau pentru acces în diverse aplicații.″

Sursa ILikeIT

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *