Stiri

Pistoale de autoapărare cu bile – ce sunt şi cum se obţin

Fondul de inegalităţi sociale expune mediul de vieţuire la mai multe tipuri de infracționalității crescute. Paza şi protecţia devine o necesitate pentru omul de rând şi generează un fond de creştere pentru folosinţa unor mijloace de autoapărare precum spray-uri iritante sau pistoale de autoapărare cu bile. Cu toate acestea, procedura pentru obţinerea permisului de port armă nu este atât de simplă încât oricine să poată beneficia de acest privilegiu în autoapărare. Eliberarea permisului de port armă în baza căruia se poate achiziţiona un pistol de autoapărare cu bile de cauciuc se face prin depunerea completă a unor documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute în lege, la sediile inspectoratelor de poliţie.

Procedura de obţinere a pistolului de autoapărare

Accesarea modelului preferenţial din lista de pistoale de autoapărare cu bile se poate face în termen de 90 zile de la primirea autorizaţiei de cumpărare de la serviciul arme. După procurarea acesteia este nevoie să se revină la serviciul arme cu autorizaţia de cumpărare completată de către personalul magazinului de unde s-a făcut achiziţia, factura emisă şi arma propriu-zisă pentru a fi înscrisă în permisul de port armă. 

Pentru fiecare armă este necesară o nouă autorizaţie de cumpărare emisă de serviciul arme completată de personalul magazinului din care se urmăreşte achiziţionarea. Muniţia pentru tipul de armă accesat se poate cumpăra doar în baza permisului de port armă şi numai pentru modelul menţionat în permis.

 Implicaţii procedurale ale deţinătorilor de arme

Deţinătorii de arme sunt obligaţi să anunţe orice aspect legat de:

–   transferarea armelor pentru care s-a acordat dreptul de deţinere în alte locaţii decât cel menţionat în document;

–   dispariţia, pierderea sau furtul armelor deţinute;

–   supunere la examinări şi expertize medicale periodice;

–   vizarea permisului la serviciul port arme cu 6 luni înainte de termenul de expirare.

Categoriile de exploatare a acestor pistoale de autoapărare cu bile se rezumă la: firme de pază şi protecţie, intervenţie şi pază în cazinouri, mutare bunuri de valoare, case de amanet sau alte magazine expuse furtului pe timp de noapte, dar şi o mică parte din populaţie pentru creşterea confortului în locuinţe. 

Indiferent de necesităţile pentru care se accesează acest tip de autoapărare este nevoie de o vigilenţă aparte şi o manevrare stabilă a acestora. În mod justificat, orice titular de armă nu are voie să poarte arma în locuri publice sau aglomerate, cu excepţia poliţiei. Siguranţa crescută redată de acest tip de autoapărare rezultă din surprinderea infractorilor care cedează la primul semn de somare.

Când se poate lua în calcul cumpărarea unui pistol de autoapărare cu bile?

Pistoalele de autoapărare cu bile sunt unele dintre cele mai bune soluţii pentru cei care simt nevoia de mai multă siguranţă:

–   un pistol de autoapărare cu bile este alegerea optimă pentru persoanele care circulă mult noaptea prin locuri periculoase;

–   pistoalele de autoapărare sunt perfecte pentru cei care locuiesc în zone cu renume negativ;

–   aceste pistoale sunt utile şi celor care au joburi cu risc aşa cum sunt şoferii de tir care pot fi oricând atacaţi în timpul curselor.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *