DiverseStiintaStiriTehnologie

Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile?

Un studiu recent, realizat pe baza examinărilor RMN, a arătat că dependenţa de smartphone poate schimba fizic forma şi dimensiunea creierului, într-un mod nu foarte diferit consumului de susbstanţe interzise.

Afecţiune recunoscută şi de comunitatea medicală, dependenţa de smartphone se manifestă la fel ca orice adicţie, prin tendinţa/nevoia de a folosi în mod permanent, chiar şi fără un motiv anume telefonul mobil sau tableta.

Dependenţii de smartphone au tendinţa de a-şi ocupa majoritatea timpului pe platformele de social media, cu jocuri de mobil sau orice altă activitate care păstrează ochii aţintiţi pe ecran, orice altă activitate trecând în plan secundar. Simptomele dependenţei de smartphone includ, de asemenea, incapacitatea de evita sau amâna verificarea repetată a mesajelor text, a e-mailurilor sau a aplicaţiilor, chiar şi atunci când are o consecinţă negativă în viaţa lor. O persoană dependentă de smartphone are tendinţa de a neglija interacţiunile normale cu persoanele din jur. În timp, mai ales în cazul tinerilor, dependenţa de smartphone poate duce la autoizolare şi apariţia altor afecţiuni, cum este depresia. Şi dacă eşti unul dintre cei care nu s-au gândit că folosirea unui banal smartphone nu poate avea un impact negativ asupra propriei persoane, poate că este cazul sa-ţi reevaluezi modul în care te foloseşti de tehnologia modernă.

Sursa Go4IT

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *