DiverseStiinta

Pot persoanele cu intoleranta la lactoza sa bea lapte ?

Alergie la lapte si lactoza

A avea intoleranta la lactoza inseamna ca organismul tau nu produce suficient din enzima numita lactaza care descompune lactoza din lapte. Intoleranta la lactoza nu poate fi vindecabila, asa ca va trebui sa va modificati dieta, si anume sa evitati sau sa limitati toate alimentele care contin orice fel de lactoza, inclusiv lapte praf.

Ce se intampla cand consumi lactoza

Nu toate persoanele care au o deficienta de lactaza prezinta simptome. Dar daca sunteti unul dintre ‚norocosii’ care au efecte adverse provocate de lactoza in lapte, veti fi destul de incomod dupa ce ati consumat asa ceva.

Lactaza deconstruieste lactoza ,un zahar care se gaseste in special in laptele de origine animala ,si il descompune in molecule mai mici de zahar care se absorb chiar in fluxul sanguin.; dar cans sunteti intoleranti la lactoza, acestia calatoresc prin intestin relativ intacti si intestinele  muncesc mult mai mult pentru a scapa de substanta straina. De aici rezulta si crampele abdominale, balonare, gaze si in cazuri mai rele, chiar diaree.

Laptele praf inca contine lactoza

Laptele praf, in forma initiala, este ca un lapte obisnuit in forma lichida. Apoi,in timpul procesarii, laptele intra intr-un rezervor de evaporare pana cand aproximativ o treime din lichid se evapora. Dupa ce lichidele s-au evaporat, toate loturile se amesteca pentru a rezulta un produs finit omogen.

Desi laptele trece prin mai multe procese de prelucrare, printr-un uscator, el nu isi pierde latoza pe parcurs.

Solutii

Una dintre cele mai simple metode de a va bucura de un lapte praf e sa achizitionati un lapte praf fara lactoza si veti scapa de toate grijile.

S-ar putea, de asemenea,sa puteti preveni aparitia de reactii adverse inconfortabile luand un supliment enzimatic. Aceste tipuri de medicamente fara retea, disponibile in tablete sau picaturi de lichid, isi asuma rolul lactazei in intestin. Vor descompune orice lactoza din mancare sau bautura, cu toate acestea, trebuie sa le luati inainte de a manca sau a bea.

Daca le luati dupa ce ati consumat lactate, lactoza va ajunge prima in intestin iar suplimentul nu va ajunge acolo la timp pentru a-si face treaba. Chiar daca aceste medicamente sunt in general in siguranta, discutati intotdeauna cu medicul specialist mai intai pentru a va asigura ca sunt potrivite pentru dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *