Diverse

Tipuri de tutun pentru narghilea: Ce variante poți avea la dispoziție?

Fumatul de narghilea este un obicei ridicat la rang de artă, nu doar în Orientul Mijlociu, ci și la noi. Unii văd în narghilea un mod ideal de relaxare, în timp ce alții utilizează narghileaua pentru a se conecta cu cei dragi. 

Experiențele pe care o narghilea le poate oferi sunt unice, iar materiile prime utilizate stau la baza senzațiilor trăite. Mai exact, tipul de tutun utilizat în cadrul unui astfel de ritual. Despre tipurile de tutun pentru narghilea pe care le poți utiliza, discutăm împreună chiar acum: 

Care sunt principalele tipuri de tutun pentru narghilea?

Există 3 tipuri de bază, pe care le vom analiza în rândurile de mai jos: 

Tutun pentru narghilea Massilia 

Apărut pe teritoriul Egiptului in urma cu aproximativ 100 de ani, acest tutun are o textură lipicioasă, datorită amestecului aromat de esența de trandafir și tutun uscat. Dacă acesta a fost mix-ul inițial al tutunului pentru narghilea Massilia, pe măsură ce anii au trecut, o mulțime de alte combinații au fost create, pornind de la același principiu. 

Din punct de vedere al ponderilor ingredientelor din compoziția sa, tutunul Massilia trebuie să conțină: melasă și glicerol (50%); frunze de tutun tocate (30%), uleiuri aromatice variate, arome alimentare, fructe, condimente etc (20%). O multime de arome pentru narghilea au fost dezvoltate pe baza acestor ponderi, iar noi te invităm să le descoperi chiar acum. 

Tutun pentru narghilea Tumbak 

Cel de-al doilea cel mai popular tutun pentru narghilea își are originile în Turcia. Obiceiul de a fuma narghilea este extrem de răspândit pe întreg teritoriul țării, ca de altfel în întreg Orientul Mijlociu. În limba turcă, “tombak” înseamnă chiar “tutun”. 

În afara de Turcia și alte țări din Europa în care a fost ulterior importat, tutunul pentru narghilea Tumbak este deosebit de popular în Iran. Este descris de o aromă puternică, precum și de o tărie foarte ridicată. Motivul de la baza intensității acestui tip de tutun pentru narghilea: în compoziția sa se regăsesc mai multe sortimente de tutun, de tării diferite. 

Tutun pentru narghilea Jurak 

Podiumul celor mai răspândite tipuri de tutun pentru narghilea se închide cu varianta Jurak, ce este, de fapt, o combinație între primele două de mai sus: Massilia și Tumbak. Tutunul pentru narghilea Jurak are în compoziția sa melasă și tutun negru, foarte bine uscat. Secundar, pot fi adăugate arome de fructe sau condimente și chiar uleiuri alimentare. 

Ca arie de răspândire, popularitatea acestuia este de necontestat în Nordul Indiei, Nepal și Arabia Saudită. Împrumută de la celelalte două tipuri de tutun pentru narghilea principalele lor caracteristici: paleta extinsă de arome (Massilia) și tăria resimțită chiar de la primul fum (Tumbak). 

Așa cum ai putut afla astăzi, tutunul pentru narghilea propune mai multe variante, descrise de intensități diferite și arome pentru narghilea pe gustul fiecărui utilizator. În prezent, netul oferă o mulțime de opțiuni, în privința alegerii unei arome pentru narghilea potrivite. 

Așadar, dacă îți place să te delectezi cu această variantă de relaxare în timpul liber, poți comanda online de pe site-ul potrivit atât un model de narghilea, cât și tutun aromat pentru aceasta, în funcție de preferințele tale! 

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *